Barbara féle híres pulyka (Hegyi Barbara)

Hozzávalók:
A hús szeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk és meghintjük ízlés szerint chili porral. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és hozzáöntünk kb. 2 dl bort. Ha felforrósodott, hirtelen megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát annyira, hogy kifehéredjenek.

Egy magas falú, hosszúkás tálban élére állítjuk a húsokat, mindegyik szelet hús mellé egy szelet füstölt sajtot társítunk, és a hús-, illetve a sajtszeleten áthajtjuk, úgy hogy a bacon a tetejére kerüljön. Így tesszük egymás mellé a szeleteket az edényben. Ha kész, langyos sütőbe tesszük, nehogy kihűljenek.

Egy másik serpenyőben a cukrot karamellizáljuk, ráöntjük a boros olajos levet, majd hozzákeverjük a tejfölt, jól elkeverjük, és a húsra öntjük. Alufólia alatt kb 45 percig sütjük / pároljuk. Amíg sül a hús, a gyümölcsöket megtisztítjuk, de csak a narancs héját húzzuk le, az alma és a körte magházát kivesszük, cikkekre szedjük, illetve vágjuk a gyümölcsöket.

A kb. 45 perc elteltével a gyümölcs cikkeket a húsra helyezzük úgy, hogy az ívelt felük legyen felfelé, és egy pár percig még pároljuk fólia alatt, majd levesszük a fóliát és az egészet megkenjük mézes borral, és így pirosra, fényesre sütjük - már fólia nélkül. Burgonyapürét kínáljunk hozzá.

Utolsó módosítás: 2002.11.12